Ljus på skolbiblioteket

Körling fotograferar 2015

Igår satt jag i ett skolbibliotek. Jag skulle föreläsa vid en skola. Jag frågade om jag fick sitta i skolbiblioteket för att förbereda mig. Det gör något med mig att sitta bland böckerna. Och vips blev jag visad biblioteket och lämnade lärarrummet för det. Och jag kunde inte sätta mig ned. Jag sprang ivrigt omkring bland böckerna. Ordningen som rådde bland dem lockade med sin omsorg. Böckerna syntes berörda och det gick att begripa att det här var ett bemannat bibliotek. Ett bemannat bibliotek betyder att det finns någon där som vet och kan. En skolbibliotekarie. Då rektorn kom in för att hälsa berättade jag vad jag upplevde och hur jag såg på skolan. Rektorn blev glad över uppmärksamheten kring biblioteket och sa att ja, ja, vi har en skolbibliotekarie. Jag ville veta mer om det.

Varje gång jag frågar om biblioteket riktas blickarna mot det. Med skolbibliotekarie kommer ordet bibliotek i ett annat ljus.

Körling ritar 2014

Av Anne-Marie Körling

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: