Joyce Carol Oates om den viktigaste boken hon läst

Liksom alla barn som har en älsklingsbok ville jag vara Alice. jag tror att jag från Alice lärde mig att vara en aning djärvare än jag annars skulle ha varit, att ifrågasätta auktoriteter (alltså de vuxna) och betrakta livet som om det var fyllt av möjligheter till äventyr … Inte bara min förtjusning i att skriva har sin upprinnelse i ’Alice i Underlandet’ och ’Alice i Spegellandet’ utan även min känsla av att världen är ett obegripligt och i grund och botten absurt, men samtidigt fascinerande, skådespel, om vilket man har all anledning att liksom Alice utropa – ’Konstigare och konstigare!'”

berättar Joyce Carol Oates om den viktigaste boken hon läst, Lewis Carrolls

Alice i Underlandet.

Läs hela artikeln av Sanna Thorén Björling, DN Söndag 3 april 2016 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: