Bok- och läsrapportören denna gång är åtta år

bok-och-lasrapportoren-8-ar-png

Här är en rapport från en bok- och läsrapportör. Mamma har hjälpt till att skriva men följer noggrant det åttaåringen berättar. Här är berättelsen om hans läsning idag, ja alldeles nyss samt lite boktips:

Kapten Kalsong och moster Medusas monstruösa mani.

Den var väldigt rolig för dels har de gjort så att man kan se bilder som ser verkliga ut och för att de gör tidningar i boken, det är roliga tidningar och så är det väldigt kul att just kapten Kalsong och inte t.ex kapten Slangbella.

Jag skrattar rätt så mycket när jag läser boken. Vissa bilder är väldigt roliga för man kan alltid se något nytt och man kan alltid känna att de alltid kan göra en förbättring som de alltid gör. Kapten Kalsong böckerna alltid roligare och roligare, jag vill att de gör fler. Det får mig verkligen att läsa böcker. /R, 8 år

Det kom strax därefter ett nytt sms och det löd:

Demoner i stadshuset. 

Den var väldigt bra för att vara skräck, den var lite läskig för mig för jag har mycket inlevlingsfantasi. Jag tänker att de varelser som finns i boken kan komma ut. Det som är bra med den här boken är att det ordnar sig alltid, det blir bra och kul till slut.

Den är bra för det finns många upplevelser. Det finns många platser från verkligheten och man kan gå dit och se hur det ser ut. Till exempel är det bra för turister som kan gå dit och kolla.

Suneserien

Den är väldigt rolig och kärleksfull ibland. Den är humor och den är kärlek, den är allt. T ex när Håkan säger roliga ord. Sune är väldigt kärleksfull. Det är kul att läsa en bok om kärlek för då kan man själv bli väldigt glad. Man kan bli överraskad över saker som Sune säger. Jag blir upprörd när Sune säger att sockerdrickan blir brännvin och så.

/R. 8 år

Så kom det ytterligare ett sms. Det handlade om Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta.

Det är en väldigt sorglig bok. Den är rolig att läsa i början, men sedan blir det sorgligt. Jag såg någon som hade bra fantasi och det såg ut på den som att den var ledsen och blev ledsen, men sedan när boken var slut var det roligt och bra.

Det är bra att läsa en bok om sorg för när boken är slut har man det här lyckliga slutet och då mår man bra. Men jag gillar inte böcker som inte har ett bra slut för då blir jag lite arg och rädd, men jag har aldrig läst en sådan bok. Det är därför jag är så glad. Jag tycker att alla gör bra böcker. Jag går i tvåan och många skriver böcker och jag tycker att alla skriver bra. Några skriver om magi, kärlek, lite sorg, lite allting. Någon tänkte till och med skriva en bok om fakta och DET är en början på en författare. Det är roligt att läsa böcker. / R. 8 år.

Jag tackar för berättelsen och inblicken i din läsning. Tack från mig till dig!

Hej HOPP! Anne-Marie

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: