”Barnböcker är så vackra”

Den vill jag ha! Barnböcker är vackra. Edinburgh 2017.
Den vill jag ha! Barnböcker är vackra. Edinburgh 2017.

Att ta med vuxna in i barnböckernas världar är väldigt roligt. När de inte läser barnböcker längre behöver de påminnas. Det fungerar alldeles utmärkt att locka dem till ett varv på en barnboksavdelning och säga att man själv har ett ärende dit. Väl där minns man inte längre vilken bok man sökte efter och så blir man kvar där en stund under det att man småpratar om ditt och datt och plockar med böckerna för att de lockar en att göra det. Ett annat sätt är att duka fram lite barnböcker till kaffet. Då ligger de där och lockar med sina vackra illustrationer och sina kluriga innehåll.

– Jag visste inte att barnböckerna var så fina och så viktiga också för mig, sa någon jag fört än hit och än dit för att jag själv är så glad i böckerna. – Jag tror jag vill läsa mer och upptäcka mer. De är så otroligt fina de där böckerna.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: