Elevernas läsfrågor och skolchefens lässvar

Att satsa på att stimulera läsintresse kan betyda att barn får ställa frågor om läsning och vad vuxna läser. Det har eleverna i årskurs ett gjort. De skrev ett brev till Barn- och utbildningschefen Magnus Wetterqvist för att berätta om klassens läsning och fråga om vad en chef läser. Jag fick ta del av svaret och fick också lov att publicera det här. Så här svarade  skolchefen Magnus Wetterqvist, Mullsjö kommun, på eleverna mail:

Hej alla elever i 1 ABC!

Vad härligt att se och höra att ni tycker det är så roligt att låna och läsa böcker. Ni undrar vad jag gillar för böcker? Jag tycker om olika typer av böcker. Just nu läser jag en bok som handlar om en man som var premiärminister i England för många år sedan. Han hette Winston Churchill. Han dog när jag var 6 år gammal och jag tittade på hans begravning på TV och har sedan dess varit intresserad av honom. Han var bl.a. en jätteduktig talare och konstnär.

När det gäller barnböcker älskar jag Karlsson på taket och Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren. De har varit mina favoriter sedan jag själv lärde mig att läsa. Jag tycker om texter som beskriver vanliga människor med humor och värme. Jag tycker också om att man leker med orden genom att t.ex. rimma.

En annan härlig sak med att läsa är att man kan fantisera hur t.ex. människor som böckerna handlar om ser ut. Ibland blir man nästan lite besviken när man ser en film som bygger på en bok för det ser inte alls ut som man hade tänkt sig.

Hoppas ni nu får många härliga upplevelser med de böcker ni har lånat!

Med vänlig hälsning, Magnus Wetterqvist,

Barn och utbildningschef Mullsjö Kommun

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: