Chans att bli Sveriges läsambassadör!

Kulturrådet söker en ny läsambassadör med uppgift att sätta läsning i fokus, främst hos barn och unga. Kan det vara du eller någon du känner? Anmäl ditt intresse till det tvååriga uppdraget senast 18 april 2022.

Vilken inriktning just du ska ha som läsambassadör i ditt arbete bestämmer du tillsammans med det läsråd som finns vid Kulturrådet. Vi vill att du berättar hur du skulle vilja ta dig an uppdraget om du var läsambassadör!

Läsambassadören är en del av det läsfrämjande arbete som Kulturrådet driver på uppdrag av regering och riksdag. Syftet är att ge litteraturen och läsande ett ansikte utåt, hålla frågan om läsningens betydelse för demokrati och delaktighet levande i debatten och inspirera fler att läsa.

Tidigare läsambassadörer
Bagir Kwiek, Johan Anderblad, Ann-Marie Körling, Johanna Lindbäck och Johan Unenge.

Läs mer
Läs mer om uppdraget och intresseanmälan

Läs om föregående läsambassadör Bagir Kwiek

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: